Intro...

Assalamualaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh...

Saya perkenalkan diri saya dan keluarga saya dulu sebelum kita bercerita panjang lebar lg.. hehehe.. Saya Mohd Hairi Bin Haron Bin Abdul Rashid... Saya telah berkahwin dengan Roshaizah Binti Mohamad Idris Bin Desa... Dan telah dikurniakan 3 orang cahaya mata iaitu Puteri Dania Tasneem dan Putri Damya Batrisya... Alahmdulillah, baru-baru 10.08.2011 ini saya telah mendapat cahaya mata yang baru. Muhamad Danish Wadud bermaksud Yang Terpuji Bijak Pencinta.


20/08/2010(Tarikh Blog ini mula-mula ditulis)

Saya sebenarnya tak tahu kenapa saya wat blog ni..?? Entah.. Mungkin sebab tengok byk blog2 kawan2 n daripada blog jg sesetengah orang mecari sumber pendapatan sampingan.. tergerak plak hati ini untuk buat blog ni... Kepada blogger2 yang di hormati... saya tak ade ape2 yang hendak di pertunjukkan sebenarnya... tapi ape2 hal korang berkunjung lg ke blog saya ini akan datang... wat mase sekarang ni... otak masih buntu nak wat ape ngan blog ni... saya akan cube mengupdate blog ini setiap minggu dengan benda2 yang lain dari yang lain... InsyaAllah... Kepada bloggers2 sekelian.. Selamat maju jaya diatas ape saje yang anda lakukan.. PEACE!!







Wednesday, September 14, 2011

KHAS KEPADA BAKAL PENGANTIN DAN INGIN MENDIRIKAN RUMAH TANGGA..

Tahukah kau wahai suami dan bakal suami?? Laki bini ini asalnya 2 individu asing yang saling tidak mengenali. Atas takdir tuhan dipertemukan dan aqad nikah telah menyatukan kita.

TAPI.......tahukah kau apa yang isterimu selalu lakukan untukmu dan fikirlah sejenak apa pula yang kau berikan untuknya...KALA kau tiada duit, bukankah ma gic david copperfield bila tiba2 kau buka wallet ada duit pulak di dalamnya, tahukah kau yang isterimu sentiasa curi2 membuka wallet untuk mengcheking " Ada duitkah suamiku?"
TAPI Bila kau ada duit, wah! wah! kau siap boleh tanya lagi bini kau " Ada duit ke?" sedangkan itukan kewajipan kau untuk berinya nafkah?dasar laki kedekut...

Tahukah kau wahai suami, tiap2 ma lam isterimu akan terbangun dari tidurnya dan perkara perta ma yang diingat ialah suaminya, lantas terus si isteri menjenguk suaminya di sebelah, di kucup dahi suaminya, diusap rambutnya, penuh kasih sayang dan belas kasihan TAPI yang kau berinya hany alah dengkuran kadang2 siap kentut lagi..Cissss! !

Tahukah kau wahai suami, kalau kau balik lewat ma lam sampai jam 4-5 pagi atas alasan kerja atau kau suka2 nak lepak ngan kawan2 kena teh mcm kat ru ma h tak ada teh sampai bini kau yang diru ma h tu tak lena tidur, selagi kau tak balik selagi tulah ma ta tak leh pejam TAPI yang kau tahu bersembang aje sampai pagi, langsung tak ingat bini, dahlah balik lambat esoknya selagi tak ma suk Zohor tak reti2 nak bangun, dah bangun tahu nak ma kan aje...

Tahu tak kau wahai suami, setiap kali isteri mu menggosok bajumu apa yang sentiasa terlintas di fikirannya ialah "Handsome tak laki aku bila pakai baju ni?" Tapi kau bila dah hansome sikit mula hidung tinggi nak mengorat lagi...dasar!

Tahu tak kau wahai suami, isteri tu tak mintak banyak, cu ma pujilah dia sekali-sekala, peluklah dia setiap pagi dan ma lam sebelum tidur (peluk yang setakat pelukan sayang sahaja..bukan dengan harapan dapat "apa-apa", hadiahkanlah dia sekali-sekala walaupun setakat coklat sekeping, picitlah bahunya sekali-sekala dan kalau nak tidur tu, selimutkanlah dia, sebab sebenarnya, bini tu selagi laki dia tak lelap ma ta dia hany a tidur2 ayam sahaja...

Satu lagi, suami kalau korang nak tahu, sebaik sahaja saksi kata SAH!!!! tuhan tu telah kurniakan 6, 7, 8 sampai sejuta senses sebab itulah dia orang tahu korang buat apa kat belakang dia, tak yah guna spy...dia orang mesti tahu punya....
Moral of the story : Hargailah bini dan bakal bini korang, sebagai mana korang hargai kereta korang, motor besar korang, ipad, iphone4, PS3 korang dan lain-lain. so kalau rasa diri tu masih tak ready lagi... pikir pikirlah... belajar bagi ready!

No comments:

Post a Comment